​Idea Doorgift / Cenderamata Cenderahati Trending 2019 / 2020

Posted by

Budaya memberi hadiah kepada tetamu sememangnya lazim buat rakyat Malaysia. Sesuai dengan sunah Rasulullah, anjuran memberikan hadiah sangat dituntut dalam Islam. Malah mula manjadi amalan orang Islam serta kepada orang bukan Islam juga.

Budaya ini dapat dilihat ketika acara atau suatu keraian diadakan, para tetamu bukan sahaja disajikan dengan makanan yang enak dan lazat, malah tetamu turut ‘dibekalkan’ dengan buah tangan yang dipanggil “doorgift”.

Bahkan setiap majlis kini tidak asing lagi dengan pemberian “doorgift” ini tadi seperti Majlis Aqiqah, Pertunangan, Perkahwinan, Doa Selamat, Cukup Jambul, Sambutan Hari Jadi. Malah pelbagai majlis serta acara korperat turut membudayakan pemberian hadiah kepada tetamu yang hadir.

Jadi buat yang sedang tercari – cari idea hadiah yang sesuai untuk dijadikan sebagi doorgift kepada para tetamu boleh survey di EZdoorgift.com.

Senarai doorgift Trending 2019 – 2020

 • 1.Premium Flask Wrap

Bagi yang menginginkan kelainan di hari bahagia, kini pemberian Flask Minuman memberikan memberi keunikan dan lain dari yang lain. Lengkap dengan kotak ekslusive dan ditambah dengan rona ceria dari riben menjanjikan kepuasan buat para tetamu yang hadir. Pastinya kenangan terindah yang terpahat sebagaimana yang terukir di setiap Flask menggamit memori hadirin.

 • 2.Homemade chocolate premium Doorgift

Aduanan aroma coklat mewah yang mengasyikkan pasti menawan hati tetamu. Terpesona dengan kemewahan rasa coklat yang padu serta kecantikan kemasan coklat. Hadir dalam pelbagai bentuk.

 • 3.Printed Aluminium Flask S

Nah, ini benar – benar suatu luar yang biasa. Tampil dengan pelbagai warna pastel, serta bentuknya nya yang sederhana kecil bakal dimanfaatkan sepenuhnya oleh penerima. Kotak ekslusif bereben kian menjadi pilihan pendamping si hadiah comel bermanfaat ni. Sila datang ke showroom EZdoorgift bagi melihat pilihan cetakan.

 • 4.Golden Honey with fabric and exclusive box

Tahun 2019 bukan sahaja menjadi saksi bahawa pemberian doorgift madu ni menjadi trending, tetapi makanan sunnah ini tetap dihati sesiapa sahaja sepanjang tahun. Warna keemasan mempamerkan elemen kemewahan dan ketakjuban ditambah dengan keenakan khasiat madu.

 • 5.Teddy Bear Towel in Custom Box

Comelkan? Tuala Muka yang berkualiti tinggi, dilipat kreatif membentuk beruang kecil yang comel.

 • 6.Sejadah Mini

Sejadah mini buatan turkey berkuali tinggi. Sememangnya mudah, ringkas dan bermanfaat. Kita doakan yang memberi dan yang menerima sama – sama diberikan keberkatan dunia dan akhirat. Hadir Bersama kotak custom yang dihias indah dengan riben.

 • 7.Kotak Songket

Lahirkan keunikan kesenian Malaysia dengan pemberian kotak yang dilapisi dengan kain songket pelbagai kegunaan ini. Harga murah dan berpatutan namun tampak mewah dan berkelas. Boleh diisi dengan pelbagai cenderamata lain atau diberikan kosong sahaja. Terdapat pelbagai bentuk yang menjadi pilihan.

 • 8.Popcorn

Sesiapapun tidak akan lupa pada aroma popcorn rangup ini. Warna kuning keemasan yang terbit dari manisan yang yang dibakar. Tampilkan kelainan dengan pelbagai pilihan kemasan untuk dipadankan dengan si cantik keemasan ini.

 • 9.Kek Butter Marble / Chocolate Cake Moist

Saiz sederhana yang sesuai untuk diberikan pada tetamu yang hadir. Langsung dapat dijamah oleh para tetamu. Lelehan coklat yang tidak terlalu manis menjadi santapan seisi keluarga

 • 10.Manicure / Pedicure Set

Abadikan nama sang mempelai atas cetakan terus pada set manicure ini. Lain dari yang lain bukan? Tetapi sangat disenangi dan benar – benar bermanfaat! Padankan dengan kotak custom ekslusif dan rona riben yang mempersona.

 • 11.Oat Chocolat Hazelnut Cookies

Bagi yang sukakan rasa kemewahan Hazelnut dalam setiap gigitan, Oat Chocolat Hazelnut Cookies menjadi pilihan. Turut hadir, kotak custom ekslusif. Bagi yang suka yang ringkas pula terdapat dalam sediaan kemasan yang lain.

Boleh teruskan lihat dan survey gambar – gambar doorgift lain.

EZDoorgift turut menyediakan kad kahwin dengan harga serendah 16 sen, sticker harga serendah 7 sen dan banyak lagi.

×
×