5 CARA JIMAT KOS KAD KAHWIN. DAPATKAN KAD KAHWIN SERENDAH 11 SEN/PCS !!

Posted

Didedahkan 5 cara jimat kos Kad Kahwin yang bakal pengantin wajib ketahui. Dan ketahui bagaimana nak dapatkan Kad Kahwin pada harga serendah 11 sen/pcs.


Kad Kahwin sememangnya dah jadi item wajib dalam checklist persiapan bakal pengantin. Walaupun dengan pelbagai perkembangan teknologi seperti Whatsapp dan Facebook Events, kad kahwin kekal relevan sebagai medium untuk menjemput tetamu ke majlis anda.

Namun, ini tidak bermakna kita boleh membazir dalam belanja menyediakan kad kahwin ni. Dah berlalu zaman kad kahwin fancy dan mahal. Kini kad kahwin berbentuk poskad lebih menjadi pilihan kerana design-design nya menarik dan harga yang murah.

Kat sini kami nak share lagi 5 cara nak jimatkan kos kad kahwin anda, dan seterusnya kami share kan macam mana anda boleh dapatkan kad kahwin yang cantik dan berkualiti pada harga serendah 11 sen/pcs.

Teruskan membaca...

#1 – TEMPAH AWAL



Ada 2 jenis printer yang mencetak kad kahwin ; 1) Digital dan 2) Offset. Digital printer ni biasanya cepat siap (5-7 hari), tapi kos dia tinggi sedikit. Mesin offset pula perlukan masa yang lebih (max 14 hari) tapi harga dia lebih murah. 

Jadi anda boleh jimatkan kos dengan tempahan offset kalau anda tak rushing order. Mengapa bayar lebih? Kualiti yang sama, saiz yang sama, harga berbeza. Tribagooo..

Di EZdoorgift, tempahan kad kahwin offset ni boleh dapat harga serendah 11 sen/pcs tau!!!


Memang tak payah survey dah, confirm paling berbaloi dalam pasaran.

>>TENGOK SEMUA PILIHAN KAD KAHWIN


NAK KAD KAHWIN FREE ?

JOIN 5-MIN SURVEY DAN BERPELUANG MENANG KAD KAHWIN 6 x 6 INCH !!

SEMUA PESERTA SURVEY BAKAL MENDAPAT 100 PCS PERSONALIZED STICKER

Survey Kad Kahwin



#2 - COMBINE 2 BELAH PENGANTIN

Ni cara mudah nak jimatkan kos. Cetakan dengan combine artwork boleh jimat 35-45% berbanding 2 tempahan asing dengan artwork yang berbeza. Printing ni memanglah lagi banyak print, harga per pcs tu lagi jimat. 

Jadi pakat-pakat lah dengan pasangan untuk tempah kad sama-sama. Kata nak sehidup semati kaannnn.. Takkan kad kahwin pun tak boleh kongsi… 



#3 – BELI PAKEJ


Tentunya bukan kad kahwin je yang jadi barang keperluan bakal pengantin. Banyaaak item lain lagi yang termasuk dalam checklist persiapan kahwin. Antaranya :

▶bunting

▶banner

▶tanda arah

▶sticker/TQ tag

▶guest book

▶button badge

▶baju rewang

▶mock cheque

▶welcome board

▶kotak-kotak packaging

▶paper bag

▶door gifts 

dan banyak lagi. Tu kira dah jadi item wajib mana-mana majlis perkahwinan. 

Bayangkan kalau ada 1 tempat yang boleh provide semua tu. For sure anda boleh dapat harga yang terbaik. Malah sangat ✅memudahkan, ✅jimat masa dan ✅jimat kos minyak/parking daripada nak membeli di 10 kedai yang berbeza.

EZdoorgift ada menyediakan semua tempahan tu, dan yang lagi best anda boleh sesuaikan sendiri dengan bajet.


#4 - TEMPAH KAD SECUKUPNYA


Ini satu lagi perkara yang bakal pengantin selalu terlepas pandang. Pastikan jumlah tetamu yang anda nak jemput dan nak serahkan kad kahwin tu. Sangat banyak kami dapat feedback yang beritahu, majlis dah selesai pun tapi kad kahwin beratus-ratus helai lagi tak tau nak bagi kat siapa. 

Walaupun murah, tapi tak semestinya kita boleh membazir kan. Pastikan tempahan tu ngam-ngam je dengan orang yang kita nak bagi. 

Masalah nya ada sesetengah kedai printing yang letakkan minimum order terlalu tinggi. Ada yang minimum 300 pcs, ada yang 500 pcs. Di EZdoorgift, kami menerima tempahan kad kahwin serendah 100 pcs je. Rasanya standard majlis kahwin di Malaysia, jumlah tetamu memang lebih la dari 100 orang tu. So kira just nice la..


#5 – BELI MASA PROMOSI


Ini satu lagi cara jimat kos yang ramai terlepas pandang. Point #5 ni ada kaitan dengan point #1 tadi. Kalau anda ada masa untuk rancang awal, anda boleh grab peluang-peluang limited offer. 

Biasanya tiap-tiap bulan memang kita ada buat diskaun, flash sales, bagi free gift dan banyak lagi. Rugi la kalau miss. Follow  Facebook dan Instagram EZdoorgift. Kalau takut terlepas offer, boleh set kan “see first” atau Whatsapp je CS kami.

Sekarang di EZdoorgift kami ada pelbagai Discount Voucher. Discount Voucher ni kalo anda redeem, boleh jimatkan potong harga kad kahwin tu dari RM10 hingga RM100 tau..

Whatsapp CS kami untuk tanya pasal voucher2 tu :

▶▶ Wasap Link : http://bit.ly/kk11sen

▶▶ Wasap Link : http://bit.ly/kk11sen

▶▶ Wasap Link : http://bit.ly/kk11sen


NAK KAD KAHWIN FREE ?

JOIN 5-MIN SURVEY DAN BERPELUANG MENANG KAD KAHWIN 6 x 6 INCH !!

SEMUA PESERTA SURVEY BAKAL MENDAPAT 100 PCS PERSONALIZED STICKER

Survey Kad Kahwin


Sejak 2015, EZdoorgift dah bantu lebih 5000 orang untuk persiapan majlis mereka, termasuk majlis perkahwinan, birthday, event-event sekolah dan pejabat kerajaan, celebrity fans appreciation, dll.


Malah, EZdoorgift juga menjadi pilihan artis-artis terkenal di Malaya seperti Wany Hasrita, Emma Maembong, Abam Bocik, Tomok, Black, Mark Adam, dan ramai lagi.


Bukan itu sahaja, jenama EZdoorgift juga pernah mendapat liputan media-media utama seperti Utusan, Majalah Harmoni dan Mastika. Baruu je lepas raya baru ni kami bersiaran di rancangan Lensa 160, Astro Oasis.


Ye dikk.. Bukan jenama pasar malam tau.. Kami juga berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia. Kiranya nak buat job government pun takde masalah sebab dah ada sijil.



So macam mana nak dapat KAD KAHWIN SERENDAH 11 SEN tu?

Ok macam ni, kita ada 3 jenis kad kahwin. Boleh tengok harga ikut saiz dan bilangan :


1) Kad Kahwin Offset

Material : Artcard 260 gsm (tebal dan berkualiti)
Printing : Full Color

2) Kad Kahwin Digital

Material : Artcard 260 gsm (tebal dan berkualiti)
Printing : Full Color

3) Kad Kahwin Kraft

Material : Kraft Paper 200 gsm 
Printing : Monochrome (Black)

>>TENGOK SEMUA PILIHAN KAD KAHWIN

Secara ringkas, kalau tengok 3 option di atas, boleh dapat harga paling murah kalau pilih kad kahwin offset 1000 pcs saiz 4x6 inch dengan harga hanya RM140. So per pcs jatuh 14 sen je..

"Ooo... Murah la 14 sen/pcs.. Tapi tadi cakap 11 sen?"

OK, ni nak cerita ni.. Kita ada 3 Discount Voucher untuk anda redeem :-



1) SURVEY VOUCHER

Automatik dapat diskaun RM10 bila anda isi borang survey kami. Tak susah pun isi, dalam 5-10 minit je..

2) NO MAP VOUCHER

Diskaun lagi RM10 kalau anda tak letakkan peta dalam kad kahwin. Kita gantikan dengan QR code, tetamu boleh terus buka direction di Google Map/Waze. Lebih mudah kan!

Sesuai untuk yang buat majlis di dewan-dewan utama yang direction Google Map/Waze nya reliable. Kalau buat di rumah2 kami masih cadangkan letakkan peta sebab kadang-kadang Waze ni boleh terhantar salah lorong!

3) REFERRAL VOUCHER

Diskaun lagi RM10 bila anda introduce kan kepada kami 3 orang kawan/kenalan yang mungkin perlukan kad kahwin/door gift. Ye lah, dah dapat offer harga menarik takkan la simpan sorang kan. Mesti ada di kalangan bestfriend, officemate, batchmate, geng2 surau, jiran2, sedara mara tu yang sama-sama tengah plan majlis kahwin kan.

Ya. So kalau anda pilih kad RM140 untuk 1000 pcs tadi, redeem lagi 3 discount voucher ni, kad anda akan tinggal RM110 je untuk 1000 pcs @ RM0.11sen/pcs!

Kalau rasa 1000 tu banyak sangat, anda boleh join tempahan dengan pasangan untuk cukupkan 1000 pcs ni. Ramai je yang buat mcm tu sebab senang dan jimat.


NANTI DULU, ada lagi...


Kita ada 3 lagi discount voucher untuk tempahan doorgift bernilai RM500/RM1000/RM2000. Contohnya, untuk 1000 tetamu tadi, jika anda tempah terus door gifts bernilai RM2000, anda layak untuk redeem voucher bernilai RM100.

So sebenarnya kad kahwin tadi dari RM110 tinggal RM10 @ RM0.01sen/pcs !!    

Jap jap.. Confuse ?

Jangan risau, anda boleh hubungi customer service kami dan kita akan explain satu per satu.

Boleh datang ke Showroom kami di Senawang, N9 atau di Gombak, KL. Puas hati sikit boleh tengok dan pegang barang. Tapi nak datang tu elok wasap dulu untuk set appointment.


FAQ

1) “Saya tak sempat nak singgah ke showroom, nak order online je boleh ke?”


Boleh sis, kami memang biasa je deliver online. Sampai ke Sabah, Sarawak, Brunei, Singapore pun kami pernah pos. Wasap je team customer service kami.

▶▶ Wasap link : http://bit.ly/kk11sen

▶▶ Wasap link : http://bit.ly/kk11sen

▶▶ Wasap link : http://bit.ly/kk11sen

2) "Berapa lama proses tempah kad kahwin? Bila masa sesuai untuk saya order?"


Selepas pembayaran, kami akan siapkan draft design anda dalam 3-5 hari.

Anda boleh semak dan inform kami jika ada yang nak adjust/betulkan. Sebaiknya kumpulkan semua yang nak adjust tu, hantarkan sekali supaya designer tak perlu edit artwork banyak kali

Proses percetakan selepas confirm design :

KAD KAHWIN KRAF : 3-5 HARI

KAD KAHWIN DIGITAL : 5-8 HARI

KAD KAHWIN OFFSET : 14-21 HARI

Sebaiknya, kami cadangkan tempahan dibuat sekitar 3-4 bulan sebelum majlis atau sebaik sahaja confirm tarikh dan lokasi majlis tu


) "Alamak sis, saya dah terlewat sangat ni. Ada ambil urgent order ke?"

Ya, kami ada ambil urgent order dengan cas tambahan.


4) "Sis, saya nak order kad kahwin sekali dengan banner, bunting, tanda arah, guestbook etc. Boleh buat semua tu design yang sama ke bagi cantik sepadan satu tema je"

Boleh, kami memang ada pakej yang anda nak tu.


5) “Saya belum nak kahwin, tapi ada kawan saya ni memang tengah survey barang kahwin”


Boleh laa tag kan kawan tu kat post ni. Nak kongsi di wall sendiri pun boleh. Benda baik elok la sebar-sebarkan. Betul ke betuuul sangat? ❤❤

Kahwin lambat lagi?

Apa kata join dulu survey kami.. Mana tau ada rezeki dapat kad kahwin free kan..


NAK KAD KAHWIN FREE ?

JOIN 5-MIN SURVEY DAN BERPELUANG MENANG KAD KAHWIN 6 x 6 INCH !!

SEMUA PESERTA SURVEY BAKAL MENDAPAT 100 PCS PERSONALIZED STICKER

Survey Kad Kahwin

×
×