Blog

​Idea Doorgift / Cenderamata Cenderahati Trending 2019 / 2020

Posted by

Budaya memberi hadiah kepada tetamu sememangnya lazim buat rakyat Malaysia. Sesuai dengan sunah Rasulullah, anjuran memberikan hadiah sangat dituntut dalam Islam. Malah mula manjadi amalan orang Islam serta kepada orang bukan Islam juga.

Budaya ini dapat dilihat ketika acara atau suatu keraian diadakan, para tetamu bukan sahaja disajikan dengan makanan yang enak dan lazat, malah tetamu turut ‘dibekalkan’ dengan buah tangan yang dipanggil “doorgift”.

Bahkan setiap majlis kini tidak asing lagi dengan pemberian “doorgift” ini tadi seperti Majlis Aqiqah, Pertunangan, Perkahwinan, Doa Selamat, Cukup Jambul, Sambutan Hari Jadi. Malah pelbagai majlis serta acara korperat turut membudayakan pemberian hadiah kepada tetamu yang hadir.

Jadi buat yang sedang tercari – cari idea hadiah yang sesuai untuk dijadikan sebagi doorgift kepada para tetamu boleh survey di EZdoorgift.com.

Senarai doorgift Trending 2019 – 2020

  • 1.Premium Flask Wrap

Bagi yang menginginkan kelainan di hari bahagia, kini pemberian Flask Minuman memberikan memberi keunikan dan lain dari yang lain. Lengkap dengan kotak ekslusive dan ditambah dengan rona ceria dari riben menjanjikan kepuasan buat para tetamu yang hadir. Pastinya kenangan terindah yang terpahat sebagaimana yang terukir di setiap Flask menggamit memori hadirin.

  • 2.Homemade chocolate premium Doorgift

Aduanan aroma coklat mewah yang mengasyikkan pasti menawan hati tetamu. Terpesona dengan kemewahan rasa coklat yang padu serta kecantikan kemasan coklat. Hadir dalam pelbagai bentuk.

  • 3.Printed Aluminium Flask S

Nah, ini benar – benar suatu luar yang biasa. Tampil dengan pelbagai warna pastel, serta bentuknya nya yang sederhana kecil bakal dimanfaatkan sepenuhnya oleh penerima. Kotak ekslusif bereben kian menjadi pilihan pendamping si hadiah comel bermanfaat ni. Sila datang ke showroom EZdoorgift bagi melihat pilihan cetakan.

  • 4.Golden Honey with fabric and exclusive box

Tahun 2019 bukan sahaja menjadi saksi bahawa pemberian doorgift madu ni menjadi trending, tetapi makanan sunnah ini tetap dihati sesiapa sahaja sepanjang tahun. Warna keemasan mempamerkan elemen kemewahan dan ketakjuban ditambah dengan keenakan khasiat madu.

  • 5.Teddy Bear Towel in Custom Box

Comelkan? Tuala Muka yang berkualiti tinggi, dilipat kreatif membentuk beruang kecil yang comel.

  • 6.Sejadah Mini

Sejadah mini buatan turkey berkuali tinggi. Sememangnya mudah, ringkas dan bermanfaat. Kita doakan yang memberi dan yang menerima sama – sama diberikan keberkatan dunia dan akhirat. Hadir Bersama kotak custom yang dihias indah dengan riben.

  • 7.Kotak Songket

Lahirkan keunikan kesenian Malaysia dengan pemberian kotak yang dilapisi dengan kain songket pelbagai kegunaan ini. Harga murah dan berpatutan namun tampak mewah dan berkelas. Boleh diisi dengan pelbagai cenderamata lain atau diberikan kosong sahaja. Terdapat pelbagai bentuk yang menjadi pilihan.

  • 8.Popcorn

Sesiapapun tidak akan lupa pada aroma popcorn rangup ini. Warna kuning keemasan yang terbit dari manisan yang yang dibakar. Tampilkan kelainan dengan pelbagai pilihan kemasan untuk dipadankan dengan si cantik keemasan ini.

  • 9.Kek Butter Marble / Chocolate Cake Moist

Saiz sederhana yang sesuai untuk diberikan pada tetamu yang hadir. Langsung dapat dijamah oleh para tetamu. Lelehan coklat yang tidak terlalu manis menjadi santapan seisi keluarga

  • 10.Manicure / Pedicure Set

Abadikan nama sang mempelai atas cetakan terus pada set manicure ini. Lain dari yang lain bukan? Tetapi sangat disenangi dan benar – benar bermanfaat! Padankan dengan kotak custom ekslusif dan rona riben yang mempersona.

  • 11.Oat Chocolat Hazelnut Cookies

Bagi yang sukakan rasa kemewahan Hazelnut dalam setiap gigitan, Oat Chocolat Hazelnut Cookies menjadi pilihan. Turut hadir, kotak custom ekslusif. Bagi yang suka yang ringkas pula terdapat dalam sediaan kemasan yang lain.

Boleh teruskan lihat dan survey gambar – gambar doorgift lain.

EZDoorgift turut menyediakan kad kahwin dengan harga serendah 16 sen, sticker harga serendah 7 sen dan banyak lagi.

​FRIDGE MAGNET CENDERAMATA UNIK

SERENDAH 89SEN DAH BOLEH MEMBERI SESUATU YG BERMANFAAT UNTUK TETAMU YANG HADIR ???Dahulu, para tetamu yang hadir ke sesebuah majlis perkahwinan hanya diberikan bunga telur atau telur rebus sahaja, tetapi kini, idea cenderahati atau doorgift untuk tetamu adalah lebih kreatif, unik dan menarik.Seperti sudah menjadi trend di setiap majlis perkahwinan, pelbagai cenderahati perkahwinan diberikan kepada [...]

Read More »

CENDERAMATA PERKAHWINAN EKSLUSIF

Our signature..Ala- ala English style antara produk yang LAKU KERAS di EZdoorgift.comPaper bag berwarna hijau lembut dan bermotif bunga kecil.Sebab majlis tu boleh nampak MEWAH dgn paperbag ni.Tak perlu belanja besar pun. Sebab harga sangat murah.Ada 2 size.Yang kecil tak sampai RM1 harga. Dan yang besar juga tak smpai RM1.50.Kertas kualiti tebal. Boleh isi macam- [...]

Read More »

TIPS JIMAT BAJET KAHWIN

Dah Ada Tips Nak Jimat Bajet Kahwin?Kalau belum ada, Iqa nak share '15 Tips Jimat Bajet Kahwin' yang sangat membantu. Tak perlu pening pening kepala dengan kes bajet lari semua.. Walaupun ada bajet lebih, kena la juga berjimat-cermat. Sebab, nak hidup selepas #kahwin pun nak pakai duit jugak kan? Tak gitu? Lagi-lagi sara hidup makin lama makin tinggi, so [...]

Read More »

CENDERAMATA PURSE EKSLUSIF | DOORGIFT BERKUALITI TINGGI

Purse bercorak songket dan batik yang sangat elegant untuk para tetamu anda. Sesuai diberikan pada tetamu yang hadir untuk apa jua majlis keraian. HARGA TAK SAMPAI SERINGGIT && FREE POSTAGE PULAK TU!!Boleh diberikan pada tetamu begitu sahaja atau dimasukkan dalam kemasan Paper bag, Gift Box atau Organza Bag yang lain.Dapat memuatkan pelbagai jenis Coklat, Cookies atau item gift [...]

Read More »

Mengapa rezeki tak murah?

Semua manusia mahukan rezeki yang banyak melimpah ruah. Ramai diantara kita mungkin pernah mengalami masalah kewangan atau kesuntukan duit dalam hidup.Berdasarkan konsep rezeki yang telah diperkatakan, Allah memberi jalan buat setiap hamba-Nya untuk memperolehi rezeki dalam pelbagai bentuk yang boleh menjadi punca kebaikan dunia dan akhirat. Amalan-amalan ini menjadi sebab kenapa seseorang itu tidak mendapat rezeki yang [...]

Read More »

CENDERAMATA PERKAHWINAN TRENDING

AIR MINERAL SEMULAJADI YANG BERKUALITI TINGGI MELENGKAPKAN MAJLIS BAHAGIA ANDAPerasan tak?? Sekarang mmg ramai akan berikan makanan untuk dijadikan cenderamata tetamu untuk pelbagai majlis. JADIIIII, TAKKAN BAGI MAKANAN JE??? MINUMAN NYA MACAM MANA PULAK YEE???Okay Iqa boleh suggestkan nak bagi minuman jenis macam mana. Sebab kalau bagi makanan sahaja tak best la kan takde pasangannya kan. [...]

Read More »

BISKUT BANGKIT SEDAP | CENDERAHATI MAJLIS

SET BISKUT BANGKIT SIAP UNTUK DIBAWA KE SINGAPURA..Biskut yang cair dimulut ini mempunyai pasti disukai ramai. Siap dengan balang kaca yang tampak mewah dan bergaya!Product details:+Botol Kaca 165ml +Biskut Bangkit Rangup 10pcs+Sticker Custom Made+Tali GuniJemput datang ke SHOWROOM kami di :EZdoorgift.comArea Belakang Bank Islam Senawang424-G, Jalan Pusat Bandar Senawang 18,70450 Senawanghttps://goo.gl/hwfRNI (WAZE)http://goo.gl/FSo9Bn (Google Map)

Read More »

DOORGIFT LAZAT 2017 | CENDERAMATA PERKAHWINAN

COKLAT HOMEMADE KEGILAAN PARA PELANGGAN EZDOORGIFT !!Dengan KEMANISAN tersendiri yang dijamin menyelerakan setiap yang menikmati. Menjadikannya santapan PEMBUKA SELERA setiap peringkat umur, yang kecil mahupun besar, yang TUA mahupun MUDA.Tanpa rasa WAS-WAS, yang dijamin HALAL buatan TEMPATAN. Dapatkan COKLAT BAR yang MENINGGALKAN KEMANISAN paling lama di hati yang menikmati semanis ANDA dan PASANGAN ! Dibaluti pula dengan [...]

Read More »

​TUALA MUKA BORONG

Tuala muka sebagai cenderamata untuk majlis-majlis keraian sememangnya praktikal dan cantik. Tuala muka sentiasa menjadi pilhan dan memberi inspirasi baru sebagai tanda penghargaan kepada tetamu undangan.Mana tidaknya,material kapas digunakan berkualiti yang tebal dan didatangi dengan pelbagai corak yang menarik. Ia didatangkan dengan saiz 25 cm x 25 cm sangat mudah untuk dibawa kemana-mana.Boleh [...]

Read More »

×
×