Blog

7 JENIS HAMPER YANG BOLEH ANDA HADIAHKAN

Posted

Anda bosan dengan hamper yang berisi makanan ringan semata-mata? Mahukan sesuatu yang lebih menarik tetapi ketandusan idea? Jangan bimbang, kami boleh bantu anda untuk mendapatkan idea-idea yang menarik. Nak Tahu? Baca artikel ini hingga habis.

7 Jenis Hamper yang boleh anda berikan kepada kawan-kawan, saudara mara dan jiran tetangga.

1. Coklat

Hamper berisi coklat amat sesuai diberikan kepada seseorang yang gemar makanan manis. Untuk kelainan, anda boleh meletakkan pelbagai jenis coklat daripada harga yang murah hingga kepada harga yang mahal.

2. Makanan/Minuman Ringan

Mungkin sudah ramai yang sudah terbiasa dengan hamper berisi makanan dan minuman ringan. Namun, ia bukanlah sesuatu yang tidak menarik jika anda teruskan untuk memenuhkan hamper anda dengan makanan dan minuman ringan.

3. Makanan Tradisional

Kuih-kuih tradisional seperti bahulu dan bangkit semakin dilupakan oleh generasi muda pada masa kini. Untuk mengembalikan kembali nostalgia tradisional, anda boleh meletakkan kuih-kuih tradisonal ini di dalam hamper anda.

4. Makanan Sunnah

Makanan sunnah sangat baik untuk kesihatan dan berkualiti segar. Selain daripada buah-buahan kering, anda juga boleh meletakkan kekacang, kurma, air zam-zam, pati delima dan sebagainya. Hamper sebegini sesuai diberikan ketika ingin menyambut kedatangan bulan Ramadhan.

5. Produk Mandian

Sekiranya anda punya bajet kewangan yang lebih, anda boleh mencuba untuk menata rias hamper yang dipenuhi dengan produk mandian. Selitkan juga jubah mandi yang berwarna lembut. Pasti hamper anda amat menyenagkan di mata penerimanya.

6. Hadiah Barangan Bayi

Bayi yang baru dilahirkan adalah kegembiraan buat ibu bapanya. Anda boleh menghadiahkan barangan-barangan bayi kepada pasangan yang menerima kelahiran bayi baru mereka. Pastikan barangan-barangan seperti baju dan sebagainya adalah unisex supaya dapat digunakan oleh bayi lelaki mahupun perempuan.

7. Hamper Hadiah Kekal

Barangan dalam hamper ini adalah berupa set pinggan dan mangkuk yang berjenama. Set sudu dan garpu, barangan-barangan pewter ataupun set gelas dan cawan. Meskipun hamper ini nampak korporat dan ekslusif, namun nilai sentimentalnya sangat tinggi untuk diingati.

7 IDEA CENDERAMATA UNTUK TETAMU VIP

Persiapan dalam melangsungkan majlis yang melibatkan jemputan kenamaan VIP, menjadikan kita pening kepala dan mengambil masa yang lama untuk memilih cenderamata yang bersesuaian. Pastinya, pemilihan cenderamata tersebut perlulah cantik dan bersesuaian dengan majlis yang dilangsungkan.Anda di luar sana masih tercari-cari cenderamata untuk diberikan kepada tetamu VIP? Jangan bimbang, dalam perkongsian artikel kali ini kami senaraikan 7 idea cenderamata istimewa yang boleh diberikan [...]

Read More »

7 IDEA CENDERAMATA UNTUK VVIP

Haihh 2020 dah datang ni. Sudah menjadi kebiasaan sama ada syarikat-syarikat koporat untuk mengadakan pelbagai majlis. Tidak terkecuali juga dengan kenduri kendara yang turut diadakan dengan cukup meriah.Tetapi anda yang bakal mengadakan majlis pasti pening kepala bukan?. Ialah mana tidaknya cenderamata untuk tetamu dah ada tapi cenderamata untuk VVIP lak tak ada. Takkan nak bagi cenderamata sama dengan tetamu lain?Apa pula [...]

Read More »

7 JENIS HAMPER YANG MENJADI PILIHAN RAMAI

Aduh peninglah nak pilih hamper yang mana sesuai untuk majlis. Nak buat sendiri tak tahu pula nak letak apa dalamnya. Kalau buat sendiri takut tak kena dengan tema pula. Hamper sememangnya menjadi pilihan orang ramai untuk diberikan sebagai hadiah untuk sebarang majlis. Selain dari harga yang murah hamper juga datang dalam pelbagai bentuk dan saiz. Ia juga mempunyai pelbagai jenis [...]

Read More »

PILIHAN HAMPER JIMAT BAWAH RM30

Majlis tak lama je lagi, nak kena cari hamper untuk hadiah pula. Tapi bajet pulaRM 30.00 je bagi satu hamper. Mana nak cari hamper dengan bajet macam tu?Mesti anda ada masalah sebegitu bukan?, Sebenarnya ada je hamper yang harga dia bawah RM 30.00 Cuma anda sahaja yang tak tahu. Bagi yang mungkin masih pening mahu mencari hamper di bawah bajet [...]

Read More »

5 CARA JIMAT KOS KAD KAHWIN. DAPATKAN KAD KAHWIN SERENDAH 11 SEN/PCS !!

Didedahkan 5 cara jimat kos Kad Kahwin yang bakal pengantin wajib ketahui. Dan ketahui bagaimana nak dapatkan Kad Kahwin pada harga serendah 11 sen/pcs.Kad Kahwin sememangnya dah jadi item wajib dalam checklist persiapan bakal pengantin. Walaupun dengan pelbagai perkembangan teknologi seperti Whatsapp dan Facebook Events, kad kahwin kekal relevan sebagai medium untuk menjemput tetamu ke [...]

Read More »

​Idea Doorgift / Cenderamata Cenderahati Trending 2019 / 2020

Budaya memberi hadiah kepada tetamu sememangnya lazim buat rakyat Malaysia. Sesuai dengan sunah Rasulullah, anjuran memberikan hadiah sangat dituntut dalam Islam. Malah mula manjadi amalan orang Islam serta kepada orang bukan Islam juga. Budaya ini dapat dilihat ketika acara atau suatu keraian diadakan, para tetamu bukan sahaja disajikan dengan makanan yang enak dan lazat, malah tetamu turut ‘dibekalkan’ dengan buah tangan [...]

Read More »

​FRIDGE MAGNET CENDERAMATA UNIK

SERENDAH 89SEN DAH BOLEH MEMBERI SESUATU YG BERMANFAAT UNTUK TETAMU YANG HADIR ???Dahulu, para tetamu yang hadir ke sesebuah majlis perkahwinan hanya diberikan bunga telur atau telur rebus sahaja, tetapi kini, idea cenderahati atau doorgift untuk tetamu adalah lebih kreatif, unik dan menarik.Seperti sudah menjadi trend di setiap majlis perkahwinan, pelbagai cenderahati perkahwinan diberikan kepada [...]

Read More »

CENDERAMATA PERKAHWINAN EKSLUSIF

Our signature..Ala- ala English style antara produk yang LAKU KERAS di EZdoorgift.comPaper bag berwarna hijau lembut dan bermotif bunga kecil.Sebab majlis tu boleh nampak MEWAH dgn paperbag ni.Tak perlu belanja besar pun. Sebab harga sangat murah.Ada 2 size.Yang kecil tak sampai RM1 harga. Dan yang besar juga tak smpai RM1.50.Kertas kualiti tebal. Boleh isi macam- [...]

Read More »

TIPS JIMAT BAJET KAHWIN

Dah Ada Tips Nak Jimat Bajet Kahwin?Kalau belum ada, Iqa nak share '15 Tips Jimat Bajet Kahwin' yang sangat membantu. Tak perlu pening pening kepala dengan kes bajet lari semua.. Walaupun ada bajet lebih, kena la juga berjimat-cermat. Sebab, nak hidup selepas #kahwin pun nak pakai duit jugak kan? Tak gitu? Lagi-lagi sara hidup makin lama makin tinggi, so [...]

Read More »

×
×